Expeditionteam.nl

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

Expeditie Evaluatie

De ExpeditiePosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:14:32

Tijdens onze reis hebben Niels en ik heel veel verschillende indrukken van Nepal opgedaan. Niet alleen van de natuur maar ook van de cultuur en de sociale situatie in Nepal. We hebben allebei een soort van dagboek bijgehouden.

Op basis van onze bevindingen en de contacten die we op hebben gedaan hebben we besloten de website www.trekkingnepal.nl in het leven te roepen om de bevolking van Nepal een steuntje in de rug te geven.

We doen dit in de vorm van het stimuleren van toerisme. Via Trekkingnepal.nl kan een rondreis door Nepal boeken bij een van de ervaren gidsen die wij op onze reis zijn tegengekomen.

Expeditie Programma

De ExpeditiePosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:10:17

Voor de expeditie hebben wij ruim twee maanden uitgetrokken. We zullen op 30 september vertrekken uit Nederland en eind november weer terugvliegen.

Nederland

Op dit moment zijn we in Nederland bezig met de voorbereiding voor onze reis. We vullen onze uitrusting aan met spullen die we nog niet hadden of niet in Nepal kunnen kopen. Ook moeten we nog een visum voor Nepal en India regelen. Daarnaast proberen we nu al veel over Nepal te weten te komen zodat we de tijd daar zo efficient mogelijk kunnen besteden.

India - Nepal

Op 30 september vliegen we van Amsterdam naar Delhi met Alitalia. Vanuit Delhi hebben we een vlucht naar Kathmandu. Na 1 dag in Kathmandu, om wat laatste spullen in te slaan, zullen we naar Lukla vliegen. We doen dit om zo ruim een week lopen vanuit Jiri te besparen. Een nadeel hiervan is dat er een grotere kans op het krijgen van hoogteziekte is als we niet rustig aan doen.

Everest Region

Onze trek van 24 dagen start in Lukla en zal hier ook weer eindigen. De hoogtepunten van de trek zullen zijn: de vele sherpa dorpjes die we zullen doorkruizen, de meren bij Goyko, uitzichtpunten rondom Goyko, Kala Patthar voor het uitzicht op de Mt. Everest, het Everest Base Camp, het Tengboche klooster en natuurlijk nog meer dingen. We zullen hier verslag van doen op deze site. Kijk op het plaatje hieronder voor de precieze route die we zullen volgen.

Klik hier voor een groter plaatje van de route die wij zullen volgen.

Hieronder nogmaals een foto van het gebied waarin wij zullen lopen; het gebied heet ook wel Khumbu Himal. Het hoogste punt is de Mt. Everest (8850m) die door de lokale bevolking in het gebied de Sagarmatha (moeder van het universum) wordt genoemd. Het Nationale Park waar de Mt. Everest in ligt heet dan ook Sagarmatha National Park.

Klik hier voor een groter plaatje van luchtfoto van het de Khumbu vallei.

Kathmandu en Chitwan National Park

Na onze trek in de Khumbu regio zal Heleen ons komen bezoeken en zullen we de omgeving van Kathmandu verkennen. Daarnaast zullen we afreizen naar het Chitwan National Park. Dit park is bekend om zijn vele bedreigde diersoorten, zoals de indiase neushoorn en de bengaalse tijger. We zullen in dit park een aantal safari / tochtjes maken. Te zijner tijd zullen we precies duidelijk maken wat we hier nog meer gaan doen.

Klik hier voor een uitvergroting van de luchtfoto van het Chitwan park

Annapurna Region

Als Heleen weer op weg naar huis is zullen Niels en Roel afreizen naar Pokhora om vanuit daar de Annapurna regio te gaan verkennen. Op ons verlanglijstje staat om in ieder geval de Kali gandaki rivier te bezoeken. Hier is tevens te vindplaats van de reuze ammonieten die door de indiase bevolking als heilig worden beschouwd. Voor de rest is het dal van de kali gandaki rivier het diepste van de wereld, het dal wordt aan beide kanten omsloten door 2 imposante 8000 toppers. De Annapurna I (8091m) en de Dhaulagiri I (8176m). Ook voor deze tocht geld dat we te zijner tijd het precieze programma zullen vermelden op deze site.

Klik hier voor een uitvergroting van de luchtfoto van het Annapurna Massief

Nepal - India

Na onze tocht door het Annapurna Massief zullen we over land van Nepal naar onze eindbestemming Delhi in India reizen. Onderweg zullen we uiteraard nog een aantal uitstapjes maken en bezienswaardigheden bezoeken.

Vergeet ook niet naar de trailer van onze expeditie te kijken om een goede impressie te krijgen.

Trailer (high quality, 140mb)

Trailer (low quality, 70mb)

De Expeditie

De ExpeditiePosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:08:04

Wat is een expeditie eigenlijk? Een expeditie is een ontdekkings of onderzoeks reis. Tegenwoordig valt er niet veel meer te ontdekken. De hoogste bergen zijn al beklommen, diepste jungles al bedwongen en diepste zeeen, zowel boven als onder water, al bevaren. Daarnaast zijn de afgelopen decennia ook nog eens alle variaties waarop je bijvoorbeeld een berg kunt beklimmen succesvol uitgeprobeerd, zoals de Mt. Everest zonder zuurstof beklimmen of afdalen met een parapente.

Leven we dan in het tijdperk waarin alles al een keer is gedaan of in de komende 5 jaar waarschijnlijk wel zal gebeuren? Zullen we in de toekomst geen grote ontdekkingsreizigers meer kennen zoals; Alexander de Grote, Columbus, Magellan, Barentsz, Tasman, Drake, Cook, Amundsen, Mallory of wat recenter; Hillary, Messner en Swan? Ik denk het niet, expedities zullen dan wel niet meer resulteren in de ontdekking van een nieuwe continent, het voor de eerste keer omzeilen van de wereld of het beklimmen van alle veertien 8000 toppers, het rijtje namen met ontdekkingsreizigers, nu misschien meer onderzoeksreizigers, zal altijd blijven groeien.

Expedities zijn nog steeds interessant, zo worden bij expedities diep in de jungle van papoea nieuw guinea en vergelijkbare gebieden nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt. Diepe oceanen en zeeen zitten nog vol geheimen die wachten om ontdekt te worden. Wat Nepal betreft zijn er gelukkig ook nog genoeg mogelijkheden over. Zo vind je er enkele natuurparken waar je veel zeldzame diersoorten vind en waar je naar alle waarschijnlijk nog een hoop nieuwe diersoorten kunt ontdekken. Sommige gebieden liggen zo geisoleerd door de hoge bergen dat je grote kans hebt om diersoorten te ontdekken die alleen op die plek op de wereld voorkomen. Net zoals op de Galapagos eilanden.

Zoals je al hebt kunnen zien op de banner bovenaan deze pagina zal onze reis een onderzoeks reis worden met een focus op Adventure, Nature, Geology, Business, People & Culture. Doormiddel van het plaatsen van nieuwsberichten, foto's en filmpjes zullen wij onze bevindingen met u delen via deze site.

Blog Image

Adventure

Niels en ik gaan naar Nepal in eerst instantie voor het Avontuur. Dat kun je daar genoeg vinden, of je nu in de jungle van het Chitwan park loopt of net op een mooi uitzicht punt een helder zicht hebt op een aantal 8000 toppers.

Nature

Avontuur en Natuur gaan in Nepal hand in hand. Doordat 2/3 van het land bestaat uit hoge bergen is het niet geschikt voor grootschalige bebouwing. Dit resulteerd in een ongerept en uitgestrekt natuurlandschap. Nepal kent vele natuurparken waar wij er een aantal van zullen bezoeken op onze reis. Naast het verkennen en genieten van deze natuur zullen we ook kijken in hoeverre de schade die door de mensheid aan de natuur wordt toegebracht zichtbaar en merkbaar is. Hiernaast zijn wij natuurlijk ook naar Nepal te komen om te genieten van de overweldigende natuur, we zullen proberen veel foto en video materiaal te maken van bijzondere dieren en verschijnselen. Wij zullen u hiervan op de hoogte houden door foto's en berichten op deze site te plaatsen.

Geology

Naast de natuur zijn wij ook geintreseerd in de geology van Nepal. De Kali Gandaki valei staat bekend om zijn reuze ammonieten. Deze zullen wij ook proberen op te sporen.

Business

Niels en ik hebben allebei een bedrijfskundige achtergrond en een intresse in ondernemerschap. We zullen Nepal ook bekijken door deze bril, hoe gaan ze om met ondernemerschap. Misschien nog wel belangrijker, zien ze de voordelen in van duurzaamondernemerschap en gooien ze niet hun eigen ruiten in. Door te praten met de lokale bevolking en ze gerichtvragen te stellen over onderwerpen als natuurbehoud en hun visie op de economische toekomst van Nepal zullen wij een beeld proberen te vormen.

People & Culture

De bevolking en de cultuur van nepal zijn redelijk divers en op sommige plekken uiterst bijzonder te noemen. Door zijn geisoleerde ligging vind je in sommige delen van Nepal gebieden waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan sinds de middeleeuwen. Hierover zullen wij ook berichten via deze site.