Expeditionteam.nl

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

China asfalteert weg Mount Everest voor Olympische Spelen

Laatste NieuwsPosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:33:45

Die Chinezen gaan nu door middel van een geasfalteerde weg de mt. Everest beter bereikbaar maken. Op zich positief te noemen, maar aan de andere kant weer een claim op het land tibet en met daarnaast misschien negatieve gevolgen voor het mileu. Oordeel zelf, lees het onderstaande bericht en laat je reactie achter.

LHASA - China begint volgende week met de aanleg van een geasfalteerde weg aan de Tibetaanse kant van de Mount Everest. Het project wordt onder meer uitgevoerd om het dragen van het olympisch vuur naar de top van de Mount Everest te vergemakkelijken.

Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldde dinsdag dat 108 kilometer onverharde weg wordt geasfalteerd. Het project kost 150 miljoen yuan (bijna 15 miljoen euro). De werkzaamheden duren vier maanden. Bovendien moet de nieuwe weg de belangrijkste route worden voor de bergbeklimmers en andere toeristen die de Mount Everest willen bezoeken.

De olympische fakkel legt op zijn lange estafette naar de Spelen van Peking in 2008 een route af van 97.000 kilometer alvorens Peking te bereiken. Twintig grote steden op vijf continenten zijn halteplaats.

bron: nu.nl