Expeditionteam.nl

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

Groeten uit Namche Bazaar

Laatste NieuwsPosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:38:23

Toch gelukt om een internetcafe te vinden hier in de Himalaya. Zal wel het laatste bericht worden voor een langere tijd. Bedankt voor jullie reacties, leuk om te zien dat het gelezen wordt.

Nadat we maandag de laatste inkopen hadden gedaan in Kathmandu (-20 slaapzak, medicijnen, etc.) zijn we dinsdag vertrokken met een mini vliegtuigje naar Lukla van waaruit de tocht begint. De vlucht was zeer spectaculair evanals de landing. Werkelijk op een hele kleine strook op een berghelling zette de piloot het toestel ineens neer!!! In Lukla stond onze porter te wachten die de komende weken een deel van onze spullen zal dragenm, aardige gozer ook.

Na aankomst in Lukla hebben we ongeveer 12km gelopen naar een dorpje genaamd Benkur. We sliepn hier bij een gezin, die heerlijk voor ons hadden gekookt. Was erg gezellig en leuk om mee te maken!!

Woensdag vertrokken we van Benkur naar Namche bazaar. Op zich een klein stukje maar door het hoogteverschil (ruim 1000 meter stijgen) een pittige tocht. Onderweg mooi watervallen, bergrivieren en schitterende uitzichten (ons eerste uitzicht op de Mt. Everest!!!!!). Wel druk op dit gedeelte met dragers en yaks, die op weg zijn om de verschillende dorpjes rond de Mount Everest te bevoorraden. Namche Bazaar is een behoorlijk dorp. Veel winkels en veel mensen die van hieruit verschillende expedities beginnen. Kwamen de Canadees uit Dehli nog tegen die met z'n team op weg was naar de Ama Dablam (ruim 6500m.). Temperatuur is goed geweest en de zon brand lekker (roel heeft een lekkere rooie knijter).

In Namche zijn we nu 2 dagen om te acclimatiseren. Ik had gisteren toch redelijk wat hoofdpijn, maar het is vandaag al weer een stuk minder. Hopelijk is het morgen verdwenen. In de theehuizen is het gezellig. iedereen zit in een ruimte met elkaar en we ontmoeten leuke mensen.

Vandaag geklommen naar een uitzichtpunt op 3880 meter hoogte (dit om het acclimatiseren te bevorderen). Vanaf hier een schitterend uitzicht op de omgeving. Verder vandaag wat rusten aangezien we de komende dagen nog enkele pittige stukken hebben.

Na vandaag zal er weinig gecommuniceerd kunnen worden met Nederland. Ons eerste doel is het bereiken van Gokyo. Een plek op zo'n 5000 meter hoogte met vesrchillende gletsjers en meren. Vervolgens steken we de Cho la Pass over (+/- 5200m.) om van hieruit het dal van de Mt. Everest in te komen. Hier zullen we ons hoogste punt van de reis proberen te bereiken; de Kala Patthar op een kleine 5600 meter hoogte. Van hieruit zullen we het mooiste uitzicht op de Everest hebben. Een dag later beklimmen we Base Camp Mt. E. om vervolgens terug te keren richting Namche. Jullie zullen tzt de verhalen wel horen.....