Expeditionteam.nl

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

De Expeditie

De ExpeditiePosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:08:04

Wat is een expeditie eigenlijk? Een expeditie is een ontdekkings of onderzoeks reis. Tegenwoordig valt er niet veel meer te ontdekken. De hoogste bergen zijn al beklommen, diepste jungles al bedwongen en diepste zeeen, zowel boven als onder water, al bevaren. Daarnaast zijn de afgelopen decennia ook nog eens alle variaties waarop je bijvoorbeeld een berg kunt beklimmen succesvol uitgeprobeerd, zoals de Mt. Everest zonder zuurstof beklimmen of afdalen met een parapente.

Leven we dan in het tijdperk waarin alles al een keer is gedaan of in de komende 5 jaar waarschijnlijk wel zal gebeuren? Zullen we in de toekomst geen grote ontdekkingsreizigers meer kennen zoals; Alexander de Grote, Columbus, Magellan, Barentsz, Tasman, Drake, Cook, Amundsen, Mallory of wat recenter; Hillary, Messner en Swan? Ik denk het niet, expedities zullen dan wel niet meer resulteren in de ontdekking van een nieuwe continent, het voor de eerste keer omzeilen van de wereld of het beklimmen van alle veertien 8000 toppers, het rijtje namen met ontdekkingsreizigers, nu misschien meer onderzoeksreizigers, zal altijd blijven groeien.

Expedities zijn nog steeds interessant, zo worden bij expedities diep in de jungle van papoea nieuw guinea en vergelijkbare gebieden nog steeds nieuwe diersoorten ontdekt. Diepe oceanen en zeeen zitten nog vol geheimen die wachten om ontdekt te worden. Wat Nepal betreft zijn er gelukkig ook nog genoeg mogelijkheden over. Zo vind je er enkele natuurparken waar je veel zeldzame diersoorten vind en waar je naar alle waarschijnlijk nog een hoop nieuwe diersoorten kunt ontdekken. Sommige gebieden liggen zo geisoleerd door de hoge bergen dat je grote kans hebt om diersoorten te ontdekken die alleen op die plek op de wereld voorkomen. Net zoals op de Galapagos eilanden.

Zoals je al hebt kunnen zien op de banner bovenaan deze pagina zal onze reis een onderzoeks reis worden met een focus op Adventure, Nature, Geology, Business, People & Culture. Doormiddel van het plaatsen van nieuwsberichten, foto's en filmpjes zullen wij onze bevindingen met u delen via deze site.

Blog Image

Adventure

Niels en ik gaan naar Nepal in eerst instantie voor het Avontuur. Dat kun je daar genoeg vinden, of je nu in de jungle van het Chitwan park loopt of net op een mooi uitzicht punt een helder zicht hebt op een aantal 8000 toppers.

Nature

Avontuur en Natuur gaan in Nepal hand in hand. Doordat 2/3 van het land bestaat uit hoge bergen is het niet geschikt voor grootschalige bebouwing. Dit resulteerd in een ongerept en uitgestrekt natuurlandschap. Nepal kent vele natuurparken waar wij er een aantal van zullen bezoeken op onze reis. Naast het verkennen en genieten van deze natuur zullen we ook kijken in hoeverre de schade die door de mensheid aan de natuur wordt toegebracht zichtbaar en merkbaar is. Hiernaast zijn wij natuurlijk ook naar Nepal te komen om te genieten van de overweldigende natuur, we zullen proberen veel foto en video materiaal te maken van bijzondere dieren en verschijnselen. Wij zullen u hiervan op de hoogte houden door foto's en berichten op deze site te plaatsen.

Geology

Naast de natuur zijn wij ook geintreseerd in de geology van Nepal. De Kali Gandaki valei staat bekend om zijn reuze ammonieten. Deze zullen wij ook proberen op te sporen.

Business

Niels en ik hebben allebei een bedrijfskundige achtergrond en een intresse in ondernemerschap. We zullen Nepal ook bekijken door deze bril, hoe gaan ze om met ondernemerschap. Misschien nog wel belangrijker, zien ze de voordelen in van duurzaamondernemerschap en gooien ze niet hun eigen ruiten in. Door te praten met de lokale bevolking en ze gerichtvragen te stellen over onderwerpen als natuurbehoud en hun visie op de economische toekomst van Nepal zullen wij een beeld proberen te vormen.

People & Culture

De bevolking en de cultuur van nepal zijn redelijk divers en op sommige plekken uiterst bijzonder te noemen. Door zijn geisoleerde ligging vind je in sommige delen van Nepal gebieden waar de tijd letterlijk heeft stil gestaan sinds de middeleeuwen. Hierover zullen wij ook berichten via deze site.