Expeditionteam.nl

Expeditionteam.nl

Welkom

Op deze site vindt u alles over de Nepal Expedition 2007. Tijdens de Expeditie kan je ons via deze site volgen door middel van korte updates en foto's. Na de expeditie zullen we reisverslagen en spectaculaire foto┬┤s en films op de site plaatsen.

Kathmandu

Laatste NieuwsPosted by Roel Pronk 02 Feb, 2011 12:44:48

We zitten nu in Kathmandu en gaan dadelijk Heleen van het vliegveld halen. We zijn nu nog bezig met de laatste voorbereidingen voor het vervolg van onze trip. Zoals het er nu uit ziet gaan we eerst 2 dagen raften richting het Chitwan National park. Vervolgens zullen we verschillende tochten maken in dit park op zoek naar ''wildlife''. We zullen hierbij gebruik maken van olifanten, jeeps en kano's. Na Chitwan zullen we met Heleen een tocht maken door de Kathmandu vallei. 9 november vliegt Heleen weer naar huis en zullen Niels en ik vertrekken richting Pokhara voor een trek in het Annapurna gebied. Later meer details over deze tocht.

Hieronder vind je nog een aantal foto's vanuit Kathmandu en onze trek in de Solo Khumbu regio.

Nepalezen verkopen alles vanaf hun fiets, de meeste hebben er ook een mooie toeter op zitten die ze maar al te graag gebruiken.

Durbar square, een grote chaos en als toerist kan je er niet rustig zitten. Voor de rest een mooi oud plein dat zelfs een world heritage site is.

Eindelijk.... boven op de Cho La Pass (5320m)!!

We hadden geluk, in de Pangboche Gompa was een ceremonie bezig die maar 1 keer per jaar plaatsvind waarbij de belangrijkste Lama (uit tengboche) samen met alle monniken 9 dagen lang alle oude boeken hard op lezen. Dit gaat gepaard met getrom, getrompetter en gezang. Wij waren de enige buitenlanders, dat maakte het een mooie ervaring.

Everest Base Camp (5325m) Op het moment dat wij in het base camp waren was er nog maar een Expeditie bezig (het is laat in het seizoen want de winter komt er aan). Dit was de eerste Thaise Expeditie ter ere van de 80e verjaardag van de Koning.

Als ik weer een keer wat meer tijd heb ga ik proberen nog een verslag van de trek in het Khumbu gebied online te zetten.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.